Ceramic Fuel Cells wint GreenTec Award

Geen reacties Innovatie, Technologie

Ceramic Fuel Cells wint GreenTec Award Heinsberg, 2 september 2013 – Ceramic Fuel Cells (CFCL), wereldwijd leidend in de ontwikkeling van brandstofcel-technologie voor de efficiënte en duurzame opwekking van elektriciteit uit aardgas, heeft de GreenTec Award in de categorie Energie toegekend gekregen. De prijs werd op 30 augustus in Berlijn uitgereikt. De GreenTec Award is de belangrijkste prijs voor duurzame technologie in Europa en wordt uitgereikt in acht categorieën, waaronder bouw, luchtvaart en energie.

De GreenTech Award, die de Duitse minister van Milieu Peter Altmaier als beschermheer heeft, onderscheidt ecologische en economische inzet van duurzame technologie. Bij de uitreiking van de prijs werd de innovatieve geest van Ceramic Fuel Cells geroemd. De jury noemde de technologie het meest overtuigende concept voor de Duitse Energiewende. Met de BlueGEN heeft Ceramic Fuel Cells volgens de jury een uitstekende oplossing ontwikkeld voor zowel thuisgebruik als commercieel gebruik.

Volgens Bob Kennett, CEO van Ceramic Fuel Cells Limited, bevestigt de prijs dat de investeringen van het bedrijf in de ontwikkeling van de technologie goed zijn besteed. “Het winnen van de meest gerenommeerde prijs in de greentech industrie is een grote eer het en ondersteunt onze betrokkenheid bij het optimaliseren van de brandstofceltechnologie. Wij zijn trots op de BlueGen als marktgereed en decentraal alternatief voor traditionele centrale elektriciteitsopwekking. Het stelt ons in staat een belangrijke bijdrage te leveren aan de Energiewende en stelt burgers in staat daarin te participeren”, aldus Bob Kennett.

De BlueGen technologie heeft een veel lagere CO2 uitstoot dan conventionele elektriciteit en warmteopwekking. De ‘carbon footprint’ is 30%-50% van de Nederlandse elektriciteitsmix.