BlueGEN Brandstofcel

Waterstof als energiebron

Ondanks alle pogingen zijn we nog steeds niet in staat om te voorzien in onze energiebehoefte met behulp van windenergie en zonnecellen. De verwachting is dat dit ook nog wel enige tientallen jaren op zich laat wachten. In die tussentijd blijven we grotendeels afhankelijk van olie en gas als onze belangrijkste energiebronnen. Het is zaak deze bronnen zo efficiënt -lees spaarzaam- mogelijk te gebruiken. In de overgangsfase van het gebruik van niet hernieuwbare energiebronnen naar een volledig duurzame opwekking van warmte en elektriciteit zal aardgas en vervolgens waterstof (als transportmedium) een belangrijke rol gaan spelen. Het Australische bedrijf CFCL is er, als eerste, in geslaagd waterstof nu al zeer efficient in te zetten als energiedrager voor de opwekking van elektriciteit en warmte voor ‘huis tuin en keukengebruik’. De oplossing die men ontwikkeld heeft heet de BlueGEN brandstofcel.

In deze brochure kunt  u meer informatie over de BlueGEN brandstofcel lezen.

Wat is de BlueGEN brandstofcel

De BlueGEN brandstofcel is op een zeer efficiënte wijze in staat om van (bio)gas, waterstof en vervolgens elektriciteit en warmte te maken, in de unieke verhouding van 1,5 kW (max 2 kW) elektriciteit en 0,5 kW warmte, wat neerkomt op 200 liter tapwater van 60-70°C per dag. De BlueGEN brandstofcel ldoet dit 24/7 met een totaal rendement van maar liefst 85%. Dus ook als het donker is en er geen wind staat is deze module in staat in om in een belangrijk deel van uw energiebehoefte te voorzien. En dat op een buitengewoon efficiënte wijze het hele jaar door. De module kan met behulp van de ingebouwde computer op afstand (via internet) gemoduleerd worden tussen bijna 0 en 100% bijvoorbeeld in toekomstige smart-grids.

In deze brochure kunt  u meer specificaties over de BlueGEN brandstofcel lezen.

BlueGEN Service

BlueGEN services ontzorgt u volledig: vervoer, plaatsing, onderhoud en services. Ontdek alles over de BlueGEN service.

Virtual Power Plant

Klik voor meer informatie over het koppelen van meerdere BlueGEN apparaten tot één energiecentrale.

Voordelen van de BlueGEN brandstofcel

 • Zeer milieuvriendelijk: reduceert de CO2 uitstoot met 50% tot 70%, geen zwavel- en stikstofoxiden (geen SOx en geen NOx) uitstoot.
 • Ongekend hoog rendement van 85%.
 • Werkt 24 uur per dag.
 • Werkt nagenoeg geruisloos zonder draaiende delen.
 • Moduleerbaar naar energievraag in energiemanagementsystemen.
 • De ontbrekende schakel op weg naar volledig duurzame opwekking van elektriciteit en warmte; indien groen gas wordt toegepast is de BlueGEN brandstofcel zelfs volledig duurzaam*.
 • Zeer betrouwbare techniek 99% uptime (afkomstig uit de ruimtevaart).
 • Met de BlueGEN Service onderhouds- en servicecontracten is sprake van volledige ontzorging van u als klant gedurende 10 jaar.

Voor wie is de BlueGEN brandstofcel interessant?

De BlueGEN brandstofcel is interessant voor elke organisatie of particuliere persoon die:

 • Onafhankelijke energieproductie wil realiseren.
 • Alleen of met buren een elektrisch verbruik heeft van 13.000 kWh/jaar.
 • Zonnepanelen overweegt maar daar geen geschikt dak of toestemming voor heeft, denk aan monumentale panden.
 • Een gasaansluiting heeft.
 • Bewust kiest voor een zeer schone productie van energie.
 • Schone energieopwekking ziet als onderdeel van haar maatschappelijke profiel.
 • Innovatieve techniek wil omarmen voor de opwekking van schone energie

Terugverdientijd

Voor een corporatie, maatschap of (klein) bedrijf is de terugverdientijd op dit moment (huidig prijspeil) tussen de 5 en 9 jaar. Met name de mogelijkheid tot het koppelen van meerdere BlueGENs in een zogenaamde Virtual Power Plant (VPP) is zeer interessant voor netbeheerders en esco’s  in wijken of gemeenten.

Subsidiemogelijkheden

De aanschaf van een BlueGEN brandstofcel wordt op meerder manieren aantrekkelijk gemaakt. Voor bedrijven (maatschap, eenmanszaak of VOF) is er de EIA, KIA en de MIA als aftrekmogelijkheid. Overweegt u de aanschaf van een BlueGEN brandstofcel dan zijn wij er natuurlijk ook om u te helpen met deze subsidieregelingen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd: bel ons. Wij zijn zo enthousiast dat wij graag bij u langskomen om de mogelijkheden samen met u te onderzoeken. Alle contactgegevens vindt u op deze website onder ‘Contact’.